Ситуацията на пазара на имоти в Стара Загора се диктува

...
Ситуацията на пазара на имоти в Стара Загора се диктува
Коментари Харесай

Случващото се в „Мини Марица-изток“ ЕАД оказва влияние върху пазара на имоти в Стара Загора

Ситуацията на пазара на парцели в Стара Загора се диктува от тази в комплекса „ Мини Марица-изток “ ЕАД . Това съобщи собственичката на една от огромните организации за недвижими парцели в регионалния град Живка Кондева пред „ Divident.EU “. По думите й огромна част от купувачите на жилища са работещите в комплекса , уточнявайки:

„ Те можеха да теглят заеми и бяха дейни участници на пазара на парцели в града. С несигурността на бъдещето им обаче понижа и търсенето на парцели от работещи в комплекса. “

Според ръководителя на Националното съдружие недвижими парцели в Стара Загора Бисер Орлов търсенето на жилища не се е нараснало през миналия месец на годината, нито цените им са се намалили. Той не счита, че застоят се дължи на „ Мини Марица-изток “ ЕАД и показва, че сега се регистрира сезонно оживление на пазара, най-вече за селски парцели в региона.

Припомняме, че съгласно данни на Националния статистически институт за последното тримесечие на миналата година повишаването на парцели у нас по отношение на предходното тримесечие е единствено 1.2% . Според цифрите в Стара Загора има максимален растеж на цените през този интервал, където покачването е 8.2% – по-чувствително при остарялото строителство (8.9%), в сравнение с при новото (6.7%).

От 1 юни стартират всеобщи съкращения в „ Мини Марица-изток “ ЕАД, а от юли – в Топлоелектрическа централа 2?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР