Ситуацията на енергийния пазар е в центъра на вниманието на

...
Ситуацията на енергийния пазар е в центъра на вниманието на
Коментари Харесай

Money: Русия ще поднесе сюрприз на Запада с цените на нефта през 2023 г

Ситуацията на енергийния пазар е в центъра на вниманието на международната общност. И следващата година това внимание надали ще отслабне, поради протичащите събития.

И Западът би трябвало да се приготви за изненади в цените на петрола от Русия и Китай, споделя Money. За идната година се предвижда ненадейно повишаване на петрола, се споделя в материала на изданието (превод на PolitRussia).

Съгласно прогнозата на Международната организация по енергетика /МАЕ/ покачването на цените ще бъде улеснено от западния санкционен напън върху Русия. Отбелязва се също, че Китай внезапно ще усили търсенето на енергоносители, което също ще окаже въздействие върху образуването на цената на енергийните запаси.

Сега цените на петрола паднаха до $80 за барел, само че нещата може да се трансформират скоро. Цените на силата ще се повишат внезапно, защото Русия може да понижи производството на нефт на фона на глобите.

„ Производството в Русия може да спадне с 14 % до края на първото тримесечие, съгласно отчет на МАЕ, оповестен в сряда “, се споделя в материал, оповестен в Money.

Припомняме, че на 5 декември страните от Европейски Съюз оповестиха въвеждането на таван на цените за съветския нефт - 60 $ за барел. В същия ден поддръжка за това ограничаване оповестиха Съединени американски щати, Англия, Австралия, Канада и Япония.

Освен това на същия ден влезе в действие ембаргото на Европейски Съюз върху доставките на нефт по море. В началото на февруари се възнамерява да бъдат въведени сходни ограничавания за доставката на петролни артикули.

Русия неведнъж е заявявала, че няма да доставя нефт на страни, които поддържат тавана на цените. В околните дни се чака декрет на президента на Русия за ответни ограничения по отношение на въвеждането на тавани на цените от западните страни.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР