Ситуацията на Балканите често се появява при срещите ни с

...
Ситуацията на Балканите често се появява при срещите ни с
Коментари Харесай

Лукашенко в Сърбия: С Путин често обсъждаме ситуацията на Балканите

Ситуацията на Балканите постоянно се появява при срещите ни с съветския президент Владимир Путин, сподели президентът на Беларус Александър Лукашенко на среща с почетния консул на Беларус в Белград, ръководителя на групата за другарство Сърбия-Беларус в сръбския парламент Драгомир Карич, оповестява БелТА.

" Трябва да ви кажа, че съвсем на всяка среща с президента Путин приказваме за Балканите. Кого имаме на Балканите? Така е, имаме Сърбия . Опората на славяните на Балканите във всички времена. Такава е и през днешния ден. Много постоянно обсъждаме проблемите, с които се справяте. Ние сме ангажирани с доста положително съдействие ".

Лукашенко означи, че сръбският президент Александър Вучич е наясно с това . Наскоро той се срещна с съветския президент. " Путин държи доста на хората, на които може да разчита . Често приказваме за Сърбия ", добави той.
 Вучич пред Путин: Отношенията сред Русия и Сърбия са на най-високо ниво в историята
Вучич пред Путин: Отношенията сред Русия и Сърбия са на най-високо ниво в историята

" Това е доста значима за мен, най-важната среща "

Отношенията сред Беларус и Сърбия , както и сред народите и водачите на двете страни остават другарски , разяснява Лукашенко.

Беларус постоянно ще поддържа Сърбия и сръбския народ колкото е допустимо повече. " Чувстваме и тази поддръжка от Сърбия. Сега главното е да оцелеем в тежките времена . За да не позволим някой да ни сложи на колене ",.

Лукашенко напомня, че и Сърбия е минала през сложни времена . " Ти и аз го видяхме със личните си очи, когато всичко беше разрушено, бомбардирано. Трудно беше да си представим, че Белград е бомбардиран. След като преминахме през тези сложни времена, ние би трябвало да устоим. Мисля, че ще успеем ".
 В съветския
В съветския " Валдай клуб ": Вековната връзка Сърбия-Русия е опция за връзки с Европейски Съюз

Разширяване на Европейски Съюз на Балканите е опция, неуспех би подхранил военно напрежение, Украйна може да е демилитаризирана зона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР