Ситуацията е трудна, мащабът на аварията е значителен, невъзможно е

...
Ситуацията е трудна, мащабът на аварията е значителен, невъзможно е
Коментари Харесай

Прекъсвания на тока в Одеса заради авария в подстанция за високо напрежение

" Ситуацията е сложна, мащабът на повредата е забележителен, невероятно е бързо да се възвърне зареждането, по-специално на сериозната инфраструктура ", написа Шмигал в Telegram. Според Шмигал авариралата подстанция преди този момент е била повреждана неведнъж от съветски ракетни удари. Шмигал сподели още, че е наредил на Министерството на енергетиката на Украйна да изнамери всеки разполагаем генератор с висока мощ в националния си инвентар и да го достави в Одеса в границите на един ден. Той също по този начин подреди на външното министерство на Украйна да призове Турция да изпрати така наречен кораби - електроцентрали, които да се притекат на помощ на града. Това са кораби със особено предопределение, на който е конфигурирана електроцентрала, с цел да служи като запас за генериране на ток.

 

Температурата в Одеса, основният южен пристанищен град на Украйна на Черно море с население от един милион преди войната, беше два градуса по Целзий в събота и се чака да падне под нулата през по-голямата част от идната седмица.

Тази заран във всички райони на Украйна беше оповестена въздушна паника, което значи опасност от ракетни удари.

 

А от съветското военно министерство пък оповестиха, че силите на Москва са изтласкали украински бойци от западните околности на село Двуречное в Харсковска област. Съобщава се и за нанесени сполучливи удари против украинските сили наоколо до обитаемоте места Крахмалное и Брестовое.

Междувременно Украйна и Русия размениха близо 200 военнопленници - замяна, която беше оповестена настрана от двете страни в събота, като телата на двама английски доброволци също бяха изпратени назад в Украйна. Началникът на кабинета на украинския президент  Андрий Ермак сподели, че 116 украинци са били върнати, до момента в който съветските осведомителни организации цитират московското министерство на защитата, че 63 съветски военнопленници са били освободени. " Успяхме да върнем 116 наши хора, бранители на Мариупол, партизани от Херсон, снайперисти от Бахмут (от фронтовата линия) и други наши герои ", написа Ермак в Telegram.

 

Ермак сподели още, че телата на английските доброволци Андрю Багшоу и Крис Пари са били изпратени назад в Украйна. Бегшоу и Пари са били убити по време на опит за филантропична евакуация в Източна Украйна през януари, показаха по-рано от фамилията на Пари.

Министерството на защитата на Русия пък заяви, че измежду освободените съветски военнослужещи има лица от " сензитивна категория ", чиято замяна е станала допустима с посредничеството на Обединените арабски емирства (ОАЕ), оповестяват съветските организации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР