Ситуацията е тревожна, дори е жалко, и не съм допускала,

...
Ситуацията е тревожна, дори е жалко, и не съм допускала,
Коментари Харесай

Захарова: Не съм допускала, че трябва да се върнем десетки години и да водим битка за независимост

Ситуацията е тревожна, даже е тъпо, и не съм допускала, че в държава- член на Европейски Съюз, би трябвало да се върнем десетки години обратно и да водим още веднъж борба за самостоятелност, сподели ръководителят на Върховен касационен съд Галина Захарова пред публицисти преди началото на съвещанието на пленума на Висш съдебен съвет.

Законът да се съблюдава прецизно, прикани още тя. Като ръководител на Върховен касационен съд, съм длъжна да запазя отдалеченост, уточни Захарова.

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков също разяснява.

„ Това, което се случва, не оказва помощ за престижа на правосъдната власт “, сподели той и отхвърли да разяснява настояванията за освобождението на Гешев, защото те ще бъдат обект на разискване и от самия Висш съдебен съвет.

Той сподели, че няма съображение, на което заместник-директорът на националното разследване Ясен Тодоров, заместник-главният прокурор Борислав Сарафов и основният прокурор Иван Гешев да бъдат краткотрайно отстранени.

Ако прокурорската гилдия бъде сезирана, искане от дисциплинарен състав може да вземе решение за краткотрайно премахване за период до три месеца, изясни Чолаков.

Притеснява ме това, което се случва, уточни още ръководителят на Върховен административен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР