Ситуацията е толкова нелепа, че първият и вторият на изборите

...
Ситуацията е толкова нелепа, че първият и вторият на изборите
Коментари Харесай

Атанасова: Очевидно има добър разговор между останалите парламентарни сили извън ГЕРБ

Ситуацията е толкоз нелепа, че първият и вторият на изборите не желаят да ръководят, а петите и шестите желаят да получат мандат и да сформират държавно управление. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на конференция в централата на партията.

„ Видно е, че първата и втората политическа партия към този момент са в съпротива, въпреки че е противоречиво откакто „ ИТН “ излъчиха и получиха поддръжка за ръководител на Народното събрание. Излъчиха и получиха поддръжка за ръководител на най-важните отраслови комисии в Народното събрание. Очевидно има добър диалог сред останалите парламентарни сили отвън ГЕРБ “, съобщи тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС акцентира, че смятат, че сделките на мрачно би трябвало да приключат в българската политика.

" На каква цена беше получена поддръжката за другите комисии, тъй като колкото и да отхвърлят сговор между тях, то е явно, че всички останали партии отвън ГЕРБ добре аритметично, а и освен евентуално, са сметнали кои и какъв брой комисии са най-важните в Народно събрание. Стигна се до абсурд, че ГЕРБ със своите 63-ма народни представители беше изравнена с партиите по 30 и получи единствено 4 комисии “, добави Атанасова.

Тя разяснява, че партиите на статуквото, които са били нежелани, в този момент получават основни места във значими комисии.

„ Очевидно се водят някакви подмолни сделки, по какъв начин другояче Движение за права и свободи ще получи комисията по стопанска система и туризъм и комисията по районно развиване и благоустройство, нали бяха отречени партиите на статуквото. Българска социалистическа партия лекичко се промъква, дотам, че Демократична България към този момент желае да беседва с тях, да получи поддръжка от тях. И втори стадий виждаме, Движение за права и свободи леко се промъква с ръководителите на две от най-важните комисии в Народното събрание, това са комисиите с които е обвързвано бъдещето на страната ни “, разяснява Атанасова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР