Ситуацията е сложна – за щастие не чак толкова много,

...
Ситуацията е сложна – за щастие не чак толкова много,
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Не можем вече да разчитаме на съвестта на хората, време е за буквата К

Ситуацията е комплицирана – за благополучие не чак толкоз доста, само че е задоволително притеснителна броя на увеличените случаи напоследък. Това съобщи на брифинг в Министерството на здравеопазването националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил.

Доста се дискутира по въпроса на какво се дължат тези нараствания. Втора вълна ли е това или просто нарастване на случаите на база на държанието на хората. Аз по-скоро считам, че е второто. Дотук говорихме за трите "Д "-та – отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност. Към тях в този момент прибавяме и едно "К " – надзор. Защото не можем да разчитаме към този момент на съвестта на хората, изясни доцент Кунчев.

Бойко Борисов: Опасността от COVID-19 не е отминала

,,И с цел да не бъдем упреквани, че вършим подборен надзор, решението на здравния министър и столичното РЗИ е да бъдат формирани актове на ГЕРБ и Българска социалистическа партия в размер на 3000 лв. поради политически събирания. Същият акт ще отнесе и Националния стадион "Васил Левски'', уточни още той.

Всяко събиране на доста хора на едно място без защитни ограничения крие огромен риск, без значение дали става дума за студенти, политическо събиране, мач... всички ограничения са значими. Вирусът не се търкаля по улиците на България и пръскането на тонове дезинфектанти не е измежду главните неща. Вирусът е в нашия нос и гърло, означи още доцент Кунчев.

33 са новите случаи на COVID-19 у нас, 47 са излекуваните

Има една моя прогноза, която не се сбъдна – вирусът продължава да не се държи като естествен респираторен вирус, защото той не се самоограничи с настъпването на лятото, както чаках, добави здравният контрольор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР