Ситуацията е нестандартна и България трябва да се държи хладнокръвно.

...
Ситуацията е нестандартна и България трябва да се държи хладнокръвно.
Коментари Харесай

Николай Василев: Таван на цените е популистко-комунистическа идея

„ Ситуацията е ексцентрична и България би трябвало да се държи невъзмутимо. Със сигурност би трябвало да има общоевропейска позиция по тематиката за прекъсването на газовите доставки “, съобщи пред Българска национална телевизия някогашният стопански министър Николай Василев във връзка прекъсването на газовите доставки за България от „ Газпром “.  

„ Лошото е, че парите в бюджета свършиха по-бързо от предстоящото. Тази политика на големи задължения, непрекъснати разходи и актуализации не ми харесва. Това е повода в този момент газовото вместилище в Чирен да е празно. Моята прогноза е, че в края на годината ще отчетем разноски за 69 милиарда лв. и то след актуализацията на бюджета. Това е най-популисткият бюждет в историята на България. Лошото е, че се харчат неефективно милиарди. В момента не се движим наникъде ", добави той.

„ Аз съм срещу намаляването на Данък добавена стойност и акцизите, тъй като това ще докара до още по-малко доходи в хазната в случай, че парите към този момент свършиха. Категорично срещу съм и тавана на цените. Това е популистко-комунистическа мярка, която ще докара до корупция и измами. Най-добрата мярка против инфлацията е стопански напредък ", разяснява Василев концепциите на ръководещите за ограничения за справяне с инфлацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР