Ситуацията е изключително тревожна“. Така председателят на Върховния касационен съд

...
Ситуацията е изключително тревожна“. Така председателят на Върховния касационен съд
Коментари Харесай

Във ВСС притеснени от думите на Иван Гешев

„ Ситуацията е извънредно тревожна “. Така ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС)и член на Висшия правосъден съвет (ВСС) Галина Захарова разяснява настояването за предварително премахване на основния прокурор.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 241
„ Въпросът би трябвало да се реши законово. Това е единствената гаранция, че може да има някаква смяна и единствения метод, с който правосъдната власт в действителност разполага – да се съблюдава законът безусловно прецизно “, разяснява тя пред публицисти преди съвещанието на Висш съдебен съвет.

„ От обстановката едно е видно и обезпокоително, даже и тъпо – аз в никакъв случай не съм допускала, че 15 години откакто станахме членове на Европейския съюз, ние ще би трябвало да се върнем десетки години обратно “, разяснява Захарова.

„ Това, което се случва по никакъв метод не оказва помощ за повишение на престижа на правосъдната власт – тъкмо противоположното “, сподели ръководителят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков  Георги Чолаков Георги Чолаков е ръководител на Върховния административен съд, определен с гласовете на 20 от общо 25.

„ Изявлението на ме тормози, би трябвало да се откри по съответния ред дали е правилно “, разясни той.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР