Ситуацията е доста по-сложна от това, което можем да опишем

...
Ситуацията е доста по-сложна от това, което можем да опишем
Коментари Харесай

Генади Кондарев: Рисковете за планетата ни се натрупват, изхабява се

„ Ситуацията е много по-сложна от това, което можем да опишем с две думи. Рисковете се натрупват – амортизиране на почвите, пожари, прекалено изхвърляне на храна. Покачването на температурите води до разгръщане на крайните климатични феномени и произшествия. В един миг екосистемите няма да могат да ги преодолеят. Новините не са положителни “.
Това разяснява пред БНР Генади Кондарев от екосдружение „ За Земята “ по отношение на новия отчет на Организация на обединените нации, съгласно който климатичната рецесия вреди на способността на Земята да устоя човечеството. Експертите на организацията по климата упорстват за бързи дейности против изтощаването на почвата и прахосването на храна.

По думите на Кондарев би трябвало да се опитаме да запазим съществуващите гори, а земеделието да стартира да се основава доста повече на практики, които резервират биоразнообразието и екосистемите.

„ Съвременното произвеждане на месо се е трансформирало в промишлен развой. За огромна част от животните се отглеждат фуражи върху земи. За основаването на 1 кг скотски протеин трябват към 10 кг растителен протеин. Само от тази елементарна формула можем да определим какъв брой по-малък би бил натискът върху околната среда, в случай че можехме да преминем на диета с по-малко месо или без месо “.

Генади Кондарев посочи, че в Средиземноморския район се чака покачване на средногодишните температури с до 9 градуса:

„ Разходете се до Дубай, с цел да разберете какво ни чака... При наслагването на толкоз фактори в един миг няма да имаме единствено едно предизвикателство, против което би трябвало да се борим. Ще бъдат доста. Като разрастването на човешката популация, потребността да изхранваме толкоз доста хора, чака се популацията на планетата да стане 9 милиарда души “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР