Системните партии, които участват в настоящото управление, да преосмислят позицията

...
Системните партии, които участват в настоящото управление, да преосмислят позицията
Коментари Харесай

Тома Биков: Политическият живот е като Кирил Петков - объркан, неспасяем и безнадежден


" Системните партии, които вземат участие в актуалното ръководство, да премислят позицията си и да се отдръпват от обединението час по-скоро " - за това прикани от парламентарната естрада националният представител от ГЕРБ Тома Биков, който оцени 100 дни ръководство на кабинета " Петков " като " безвремие ". Според Биков отдръпването на " систематичните партии " е " единственият метод и за тях самите да спасят идейните учредения за присъединяване си в политическия живот ".

По думите му " последните 100 дни бяха интервал на безвремие и задълбочаване на поредицата рецесии ", а държавното управление не се е справило с политическата рецесия. " То не е способно да сплоти към себе си даже ръководещото болшинство. Разломите в четворната коалиция стават все по-видими. Партиите не съумяха да изработят механизми за носене на отговорност ", счита Биков.

" Българите станаха очевидно по-бедни, а обещанията за правдивост и правосъдна промяна затънаха в блатото. Бюджетът не отразява финансовите действителности в страната. Няма никой финансист, който да оправдае упованията на Асен Василев за напредък. Това значи, че Асен Василев не е в положение да предвижда финансови трендове даже за няколко седмици напред. Министърът на финансите носи виновност за скока на цените ", гласи още декларацията на ГЕРБ.

Биков напомни, че от ГЕРБ са предложили решения за справяне с ценовите рецесия, само че болшинството ги е отхвърлило. Заради което " ставаме очевидци на най-тежката инфлационна стихия след 1997 година " По думите му главен приоритет на ръководството не е националният интерес, а " неспасяемите вътрешнокоалиционни салда ".

" Приоритетите на ръководството е феодализирането на секторите, до момента в който заблуждаваха публиката, че водят договаряния в столичен мол. Беше провален проектът за възобновяване и резистентност. Днес България е по-бедна, по-слаба и по-разединена в сравнение с беше преди 100 дни. Отговорността е на ръководещите. Мнозинството избра министър-председател без качества, само че и без дарба да ги придобие. Днес българският политически живот наподобява като Кирил Петков: комплициран, неспасяем и обезсърчителен ", безапелационен беше той.

Освен това, съгласно Биков ръководещите са създали назначения в прорез със закона и даде образец с началник на КЕВР. Като различен проблем опозицията акцентира и избора на гуверньор на Българска народна банка: " Предстои избор сред два партийни функционери ".

" Политическото вампирясване на хора от късния социализъм като Бойко Рашков е апотеоз на некомпетентността, с която се ръководи страната. Правителството означи своите 100 дни с арест на водач на опозицията. Това сложи въпросът дали България е правова и демократична страна. Парламентарната група на ГЕРБ-СДС декларира, че актуалното ръководство слага под риск базови тематики, по които има консенсус в българското общество. Ние виждаме оставката на държавното управление като единствен излаз и привикване на предварителни избори ", приключи Биков.

След това народните представители от ГЕРБ напуснала залата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР