Системната корупция доведе до катастрофа с 44 жертви, заяви опозиционната

...
Системната корупция доведе до катастрофа с 44 жертви, заяви опозиционната
Коментари Харесай

Искат оставката на двама министри заради катастрофиралия автобус

Системната корупция докара до злополука с 44 жертви, съобщи опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и изиска оставките на министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски и на превоза Благой Бочварски, заяви организация МИА.

Опозиционната партия съобщи, че три дни след злополуката не се знае кой е умрял и кой е оживял, рейсът на " Беса транс " е нямал нужната документи, той е минал през митницата, през полицейски контроли и е бил пуснат в интернационално придвижване не един път, а няколко пъти, а освен това нито Оливер Спасовски, нито Благой Бочварски виждат виновност в себе си.

В рейса явно е нямало нужното за избавяне при случай, което включва елементарни чукове за чупене на стъкла, нито пожарогасители. Случаят изнесе на повърхността и това, че през миналия интервал всевъзможни коли са пуснати в придвижване и за това някой би трябвало да понесе отговорност, съобщи ВМРО-ДПМНЕ.

Междувременно основният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески съобщи, че жертвите на злополуката на Автомагистрала " Струма " в България ще бъдат разпознати доста скоро. Сител Йовески сподели, че следователи и един прокурор от България ще посетят Северна Македония, с цел да вземат материалите от правосъдна медицина, които са взети от роднините на починалите, и осъществените ДНК разбори, които по-късно ще се сравнят с аутопсията на починалите лица в България и техния ДНК разбор. Изцяло е приключено взимането на материал и са осъществени ДНК анализите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР