Системна практика с изхвърлянето на огромни количества отпадъци, тормози жителите

...
Системна практика с изхвърлянето на огромни количества отпадъци, тормози жителите
Коментари Харесай

Няма край! Изхвърлят огромни количества отпадъци на нерегламентирано сметище в Столипиново

Системна процедура с изхвърлянето на големи количества боклуци, тормози жителите на квартал „ Столипиново ” години наред. За следващия подобен случай, алармира четец на TrafficNews , който живее на ул. „ Сокол ” № 9 в регион „ Източен ”.
Прочетете още
Мъжът описа, че е забелязал по какъв начин пловдивчани всеобщо отиват и изхвърлят отпадъците си на нерегламентираните сметища в региона, тъй като няма кой да ги хване и надлежно да ги санкции.

По този мотив години наред е било коментирано, да бъдат сложени камери за видеонаблюдение в разнообразни елементи от региона, с цел да могат да се следят нарушителите, които идват с камиони и други транспортни средства, превозвайки огромни количества отпадъци, които изхвърлят.

До този миг обаче няма сложени камери, като това един от огромните проблеми, които би трябвало да реши Общината.

„ От този камион изхвърляха стъкла, които при стартирането се начупват и всичко става в дребни остри части, които могат да нарежат някого ”, разяснява читателят ни.

През миналата седмица започва огромна акция за цялостното разчистване на квартал „ Столипиново ” и слагането на контейнери за боклук. Това се случи след сезиране на основния прокурор на Република България Иван Гешев от поданици на Пловдив, като бе разпоредена инспекция по реда на надзора за правда, която е била осъществена от Окръжна прокуратура-Пловдив.  

Мащабните дейности по разчистването на квартала стартираха на 23 март, като продължиха до 26 март в това число. Преди дни шефът на Оперативна програма „ Чистота “ Димитър Георгиев пък уточни, че са сложени 50 нови контейнера, само че казусът е в дребните улички, където не може да влиза профилираната техника.

От предприятието обявиха, че в квартала се чисти 7 дни в седмицата, като единствено за няколко дни бяха извозени близо 150 тона отпадък.

Видео:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР