Системен администратор и съпругата му се признаха за виновни по

...
Системен администратор и съпругата му се признаха за виновни по
Коментари Харесай

Системен администратор и съпругата му се признаха за виновни по дело за мащабна измама с пиратски лицензи за софтуер

Системен админ и брачната половинка му се признаха за отговорни по обвинявания, произлизащи от „ огромна интернационална скица “ за продажба на пиратски програмен продукт за телефонни системи. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи, че двойката и съизвършител са продали подправени лицензи на стойност над 88 млн. $.

Брад и Дъсти Пиърс от Тътъл, Оклахома, са заговорничили с Джейсън Хайнс от Колдуел, Ню Джърси.

За осъществяване на телеграфна машинация в нелегално бизнес начинание за продажба на неоторизирани софтуерни лицензи за Avaya Direct International (ADI). Avaya продава телефонна система, наречена „ IP Office “, на дребни и междинни компании по целия свят. Министерството на защитата отбелязва, че софтуерът обезпечава гласова поща, VoIP и други телефонни функционалности.

Купувачите са можели да отключат тези функционалности благодарение на лицензионен код.

Г-н Пиърс е някогашен чиновник за обслужване на клиенти на ADI с права на систематичен админ. Пиърс е употребявал достъпа си, с цел да генерира десетки хиляди лицензи за IP Office. Стойността на лицензите варирала от 100 $ до хиляди долари.

Хайнс ръководи бизнес, наименуван Direct Business Services International (DBSI), оторизиран дистрибутор на програмен продукт на ADI. Хайнс купуваше множеството от пиратските лицензи на Пиърс (около 55%) и ги продаваше много под цената на едро на многочислените си бизнес контакти. Оттогава Avaya е лишила оторизацията на DBSI.

Пиърс е продавал и на други дистрибутори, само че тези компании остават неназовани и не е ясно дали предстоят още обвинявания. Все отново Министерството на правораздаването съобщи, че ФБР към момента проверява някои аспекти на случая.

Г-жа Пиърс се е занимавала с финансовите аспекти на противозаконната интервенция.

Тя превеждала парите през сметка в PayPal под подправено име, с цел да скрие противозаконните продажби, и по-късно ги разпределяла по няколко банкови сметки. След това разпределила тези преводи към още повече сметки в разнообразни банки и вложения, в това число злато, сребро, криптовалута и колекционерски монети.

Въпреки че лицензите са имали стойност на дребно от над 88 млн. $, те са били продавани на цени под тези на едро.

Така че не е ясно какъв брой тъкмо пари е заграбило противозаконното дружество.

В съглашението за признание на виновност Пиърс се съгласяват да им бъдат иззети активи на стойност минимум 4 млн. $, в това число автомобил и всички противозаконни вложения. Пиърс се признават за отговорни в скрит план за осъществяване на машинация по електронен път. Всеки от тях е застрашен с до 20 години затвор. Освен това те би трябвало да възстановят напълно вредите на своите жертви. Хайнс одобри сходно съглашение през юли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР