Системата за спешна медицинска помощ по въздуха (HEMS) ще бъде

...
Системата за спешна медицинска помощ по въздуха (HEMS) ще бъде
Коментари Харесай

Свързват авиолинейките с 10 високотехнологични мозъчно-съдови диагностични центрове

Системата за незабавна здравна помощ по въздуха (HEMS) ще бъде обвързвана с плана на Министерството на здравеопазването за създаване на 10 високотехнологични мозъчно-съдови диагностични центрове в разнообразни райони на страната. Целта е да обгръщат цялото население.

Това разискаха на среща при президента Румен Радев министърът на превоза и известията Николай Събев, заместник-министър Владимир Върбанов, генералният шеф на Държавния авиационен оператор генерал-майор Златко Златев и Иван Господинов, шеф на дирекция " Международни планове и стратегии " в Министерство на здравеопазването.

Проектът за основаването на HEMS беше направен от президентската институция и включен в Националния проект за възобновяване и резистентност на България, прецизираха от администрацията.

Авиолинейките дават опция за оказване на своевременна лекарска помощ на потърпевши в границите на така наречен златен час.

Обща бе позицията за привличане на допустимо най-широка експертиза в основания координационен щаб за създаване на системата. Обсъдена бе и вероятността системата за незабавна помощ по въздуха да бъде интегрирана в границите на към този момент съществуващата инфраструктура по отношение на локация, навигация, осведомително и информационно обезпечаване, което да усъвършенства средствата по нейната употреба и поддържане. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР