Системата за ранно предупреждение за природи бедствия, като наводнения, технически

...
Системата за ранно предупреждение за природи бедствия, като наводнения, технически
Коментари Харесай

Шефът на пожарната: До края на година ще заработи системата за ранно предупреждение през телефона

Системата за ранно предизвестие за природи бедствия, като наводнения, механически ще бъде подготвена до края на месеца, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Александър Джартов. Той добави, че тя ще проработи действително до края на годината, защото сега вървят договаряния с " Google " и " Епъл " за вкарването на функционалността в операционните системи на мобилните телефони.

Според Джартов положителната съгласуваност сред екипите на пожарната и кметовете не е разрешила при наводненията от последните дни да има жертви и ранени. Той добави, че спрямо 2014 година, когато също имаше огромни наводнения, реакцията на страната е била доста по-добра.

Александър Джартов уточни, че обстановката след наводненията се възстановява, като през днешния ден в пожарната са получени 13 сигнала за местни наводнения, на фона на 109 в събота. Той е на мнение, че главната причина за наводненията са огромните количества дъжд, паднали за малко време. Джартов уточни, че в Монтанско за няколко дни се е изсипал дъжъд, който надвишава четири пъти нормата за целия месец юни.

Шефът на пожарната въпреки всичко призна, че при разчистване на коритата на реките последствията биха били по-малки. Според него в този момент пожарникарите са добре екипирани за реакция при наводнения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР