Системата за прием в училища, детски градини и ясли във

...
Системата за прием в училища, детски градини и ясли във
Коментари Харесай

Moreto.net: Откриха пробив в системата за прием в училища и детски градини във Варна, застрашени са личните данни на хиляди деца

Системата за банкет в учебни заведения, детски градини и ясли във Варна е компроментирана и личнитe данни на децата регитрирани в нея елементарно могат да бъдат изтеглени даже и от начинаещи хакери, оповестява Moreto.net.

``
реклама

За провбива в системата сигнализира до Moreto.net компютърен експерт от Варна, поискал да остане неизвестен. Той обаче показва образно и с образци по какъв начин данните могат да бъдат изтеглени.

До подозрението за пробив в системата за банкет в образователните заведения той доближава, откакто гледа видео в мрежата, което демонстрира по какъв начин различен компютърен експерт безусловно за секудни демонстративно изтегля персоналните данни на десетки хиляди старозагорци.

Оказава се, че и двете осведомителни системи са разработка на една и съща компания и пробойната е една и съща.

" Надявам се да извършите нещо по въпроса, с цел да се спре това приключване на информация. Аз също съм пострадал от това и данните на моите деца също се демонстрират от тези информации. ", приключва пимосто си, компютърният експерт, който сигнализира за казуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР