Системата за мобилно зареждане на дневна и нощна карта за

...
Системата за мобилно зареждане на дневна и нощна карта за
Коментари Харесай

Билети и карти за столичния градски транспорт ще се плащат и с Mastercard

Системата за мобилно зареждане на дневна и нощна карта за градския превоз MPASS към този момент ще разрешава и заплащане с Mastercard.

От този месец всеки консуматор, записал своята Mastercard, ще получи еднократен бонус - безвъзмезден билет за едно пътешестване при последваща покупка. За тази цел е належащо платежната банкова карта да бъде записана и непокътната като средство за последващи заплащания.

„ Днес в градовете живеят повече хора, в сравнение с отвън тях, и това е невиждана промяна, която слага редица провокации пред ръководството на превоза и убранизираната екосистема. В цифровата епоха е от основно значение за един град да е „ образован “, т.е. да е обвързван, цифровизиран и новаторски. Това притегля бизнес, туризъм, надарена работна ръка и спомага за растежа в качеството на живот “, разяснява Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Всеки пасажер, който желае да закупи карта за всички линии за ден или да пътува с нощните линии през телефона си, би трябвало да се записва на sofia.mpass.bg. Плащането става посредством дебитна (или кредитна) карта, без спомагателни такси. След закупуването на цифровата карта с два клика, потребителите получават предпазен QR код, който би трябвало да сканират на входа на метрото за влизане в перона или да покажат при инспекция от кондуктор за пътешестване в наземния превоз.

„ Насърчаването на устойчивото градско развиване посредством нововъведения е един от фокусите в нашата визия за София. Вярвам, че частният, публичен и цивилен бранш би трябвало да работят дружно, с цел да основават по-добре свързани градове, които да дават отговор на актуалните потребности на техните жители и съм признателен на Mastercard, че работят дружно с нас за развиването на градската подвижност “, това съобщи шефът на Център за градска подвижност Христиан Петров във връзка партньорството.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР