Системата Power Pro Onboard превръща пикапа F-150 в мобилен генератор

...
Системата Power Pro Onboard превръща пикапа F-150 в мобилен генератор
Коментари Харесай

Пикапи Ford осигуряват ток за жителите на Тексас


Системата Power Pro Onboard трансформира пикапа F-150 в мобилен генератор на сила
(снимка: F150Gen14 / Twitter)

Необичайните студове в Тексас ненадейно отвориха нови благоприятни условия за пикапите на Ford от последно потомство. Снабден с спомагателен електрически генератор, F-150 оказа помощ на жителите на щата да се оправят с естественото злополучие и неналичието на ток.

В средата на февруари доста американци от Тексас останаха без електричество, поради изключителна обстановка с необикновен за южния щат със мраз от минус 20 градуса. Тогава на помощ се притекоха… пикапите.

Новото потомство Ford F-150 – най-популярното транспортно средство в Съединени американски щати през последните години – може да бъде допълнено по желание със система Power Pro Onboard, която трансформира колата в мобилен генератор на сила. Към гнездата, ситуирани в задната част на пикапа, потребителите могат да свържат разнообразни устройства – от домашен уреди до електрически нагреватели.
още по тематиката
Основната версия на вградения генератор Power Pro дава мощ 2,4 кВт, а опционалният 7,2 кВт генератор разрешава на притежателите на Ford F-150 да изчакат умерено отминаването на естественото злополучие и възобновяване на електрическото зареждане.

Ръководителят на американския авто тръст прикани дилърите на Ford да оказват помощ на жителите на Тексас. Той предложи на локалните представителства, които разполагат с Ford-150 и Power Pro Onboard, да ги дадат чартърен на хората в щата, до момента в който бъдат отстранени проблемите с електрозахранването.

В същото време притежателите на разнообразни модели Tesla се оказаха в нежелана обстановка. Въпреки, че електрическите автомобили на компанията могат да работят и като източник на сила за домашен уреди, когато батериите се изтощят, ще бъде мъчно зареждането на самите коли.

Но в щата Тексас към момента няма проблеми с бензина и дизела, което слага притежателите на коли с мотори с вътрешно горене в привилегировано състояние.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР