Системата на ТЕЛК-овете работи толкова, колкото и позволяват възможностите, а

...
Системата на ТЕЛК-овете работи толкова, колкото и позволяват възможностите, а
Коментари Харесай

Агенцията за хора с увреждания: След 2 месеца ще има нов начин на работа на ТЕЛК

Системата на ТЕЛК-овете работи толкоз, колкото и разрешават опциите, а те явно не са доста огромни, което наложи смяна в методиката, по която ще се работи и ще се правят оценка хората с увреждания. Това съобщи Минчо Коралски, изп. шеф на Агенцията за хората с увреждания в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Законът дава опция да се разширят ТЕЛК-овите комисии, както и опция лекарите към този момент да не са притиснати към ТЕЛК-овата комисия и да не могат да работят на друго място ", сподели още той. " След към 2 месеца ние ще имаме нов метод на организация на работата на ТЕЛК и нов инструментариум. В края на предходната седмица се организира съвещание в министерството на опазването на здравето, на която беше реализирана висока степен на единодушие както сред сътрудниците от опазването на здравето, по този начин и национално представителните организации " на " и " за " хората с увреждания ", разкри Коралски.

" Работоспособността би трябвало да се дефинира за съответен тип работа и се дефинира в тази ситуация, когато поражда правото на инвалидна пенсия " изясни изп.директор на Агенцията за хора с увреждания. " Ако на счетоводител му ампутират крайници, това, че той е без един крайник не му пречи да работи ", приключи Минчо Коралски.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР