Системата на Disney и Rutgers все още е далеч от

...
Системата на Disney и Rutgers все още е далеч от
Коментари Харесай

Изкуствен интелект създава анимационен филм по текст

Системата на Disney и Rutgers към момента е надалеч от съвършенството

AI система ще помогне на създателите по-лесно да пресъздават своите хрумвания (източник: Rutgers)

Вече съществуват невронни мрежи, които основават автентично видео по текстово изложение. Макар че те не могат изцяло да заменят операторите или мултипликаторите, напредъкът в тази област е явен.

Disney Research и Rutgers са създали невронна мрежа, която може да сътвори недодялан сюжет и видео по текстово изложение, заяви VnetureBeat. Системата работи с натурален език, което ще разреши да бъде употребена в редица области, като да вземем за пример основаване на видеоклипове за образование.
още по тематиката
Освен това AI системата ще помогне на сценаристите да пресъздават своите хрумвания. Създателите й твърдят, че задачата не е изкуственият разсъдък да размени писатели и художници, а да направи работата им по-ефективна и по-малко досадна.

Разработчиците споделят, че превеждането на текст в анимация не е лесна задача, защото входните и изходните данни нямат закрепена конструкция. Повечето от настоящите системи не могат да се оправят със комплицирани фрази. За да преодолеят рестриктивните мерки на предходни сходни стратегии, разработчиците са построили невронна мрежа от няколко съставния елемент – модул за обработка на натурален език, модул за разбор на скриптове и модул, който генерира анимация.

Първо, системата проучва текста и превежда комплицирани фрази в елементарни. След това се основава 3D анимация. За работа на системата се употребява библиотека от 52 анимирани блока, чийто лист към този момент е уголемен до 92. Създаването на анимацията става благодарение на Unreal Engine, който разчита на авансово конфигурирани обекти и модели – от тях системата избира подобаващите детайли и образува видеото.

За образование на системата откривателите са съставили набор от описания на 996 детайла, взети от повече от 1000 сюжета с IMSDb, SimplyScripts и ScriptORama5. След това са извършени качествени проби, в които 22 участници са оценили 20 анимации. В същото време 68% от участниците споделят, че системата основава много прилична анимация въз основа на входните текстове.

Екипът обаче признава, че системата не е съвършена. Нейният лист от дейности и обекти не е обстоен, а от време на време лексикалното опростяване води до несъответстващи анимации. Изследователите имат намерение да отстранен тези дефекти в по-нататъшната си работа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР