Системата куца и се случват неща, за които години наред

...
Системата куца и се случват неща, за които години наред
Коментари Харесай

Лекарският съюз: Здравната ни система е пред срив, болници фалират, пациенти умират

Системата куца и се случват неща, за които години наред Българският лекарски съюз сигнализира. С необикновен взор и изключително отношение се отнасят към това, което сме казвали, съобщи ръководителят на Български лекарски съюз доктор Венцислав Грозев във връзка нестихващите кавги в опазването на здравето и трагичните случаи от последните седмици. Според него, лекарите и медицинските сестри се явяват донори на системата, отнасят се към тях като към втора употреба хора, Д-р Грозев уточни някои от най-големите проблеми като недофинансирането на системата, прословутата по думите му надлимитна активност, демографската рецесия измежду медицинските лица.

" Моите лекари и медицински сестри се явяват донори в опазването на здравето. Полагат своя труд в оптималната степен и все пак се отнасят към тях като към втора употреба хора. За страдание не можем да внесем закона в парламентарните комисии ", изясни медикът.

Той бе безапелационен, че дългогодишните проблеми в опазването на здравето в последна сметка дават своя резултат и уточни за образец болничното заведение във Враца, която остана без реанимация.

" Намеква се, че имаме огромен % непочтеност. Българските лекари и сестри не са нито крадци, нито мошеници. Постоянно се покачват минимална работна заплата, осигурителни прагове... лечебните заведения обаче получават от години едни и същи цени за един и същи труд ", сподели още доктор Венцислав Грозев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР