Система за обучение по аварийно напускане на потъващ ще изграждат

...
Система за обучение по аварийно напускане на потъващ ще изграждат
Коментари Харесай

База за аварийно напускане на потъващ хеликоптер ще правят във ВВМУ-Варна

Система за образование по спешно овакантяване на потъващ ще построяват в базата на Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров "  във Варна.

Тренировките, включващи също леководлазно дело и образование по стандартите на OPITO (за по-безопасна работа в морето – б.р.), са предопределени за екипажи от формированията на Министерство на защитата.

Поръчката е инженерингова – за планиране и строителство, и е на стойност близо 600 хиляди лв. с Данък добавена стойност.

Обектът ще е в поземления парцел на ВВМУ - Варна, чийто обща повърхност  е 91 063 кв.м. В него сега се построява дълбоководен басейн – като първи стадий от градежа на образователна база по спешно овакантяване на потъващ хеликоптер. Двата плана са свързани между тях.

 



 

Строителството на басейна стартира на 1-ви март тази година, а срокът за завършването му е  12 месеца.  Основните му функционалности са отработване на необятен набор морски избавителни интервенции, подготовка на водолазите от Военноморски сили и силите за специфични интервенции на Българската войска. Басейнът е с размери 12/15 метра, а дълбочината му варира от 3 до 5 метра.

Той ще е екипиран с имитираща система за генериране на талази, неестествен пушек и други профилирани системи, поддържащи образованието за целогодишна процедура на формированията на Военноморски сили, Военновъздушни сили, осъществяване на курсове и образование по леководолазно дело и други
 Янев: Имаме единствено един хеликоптер за гасене на горски пожари Янев: Имаме единствено един хеликоптер за гасене на горски пожари
Служебният министър председател Стефан Янев не изключи вероятността България да потърси посредством европейския механизъм помощ за справяне с пожарите в ст...

Договорът за него е подписан през ноември предходната година, като за реализатор е определена компанията „ Термал Инженеринг “ (Бургас) с оферта от близо 3,2 млн. лева с Данък добавена стойност.

 



 

Обучителната база, за която в този момент се афишира поръчка, включва създаване на спусково оборудване вид „ хеликоптерна кабина “, основан на общоприет хеликоптер, отворен в единия край, с пилотска кабина, четири прозореца, една шарнирна врата и една противоположна врата за треньор, с 6 седалки, всяка оборудвана с 4-точков авиационен колан, с 5-тонен монорелсов елеватор. Ще се прави също подготвителен евакуационен улей, окачена система или система за влизане на палубната плоча, стационарна кранова стрела с минимална товароподемност 200 кг. и модулни помощни скари.  

Още от ВАРНА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР