Сироп от черна ряпа елиминира кашлицата за нула време. Малко

...
Сироп от черна ряпа елиминира кашлицата за нула време. Малко
Коментари Харесай

Сироп от черна ряпа бори кашлицата

Сироп от черна ряпа отстрани кашлицата за нула време.

Малко хора знаят, че това е едно от най-хубавите естествени средства за облекчение на кашлицата. Но това не е всичко.

Черната ряпа е леко пикантна, само че няма необикновен мирис.

Черната ряпа е склад на витамин С, който подкрепя защитните сили на организма и форсира нервно-мускулните реакции, съдържа и редкия витамин РР. От витамините тук участват и В1, В2 и Е.

Помощ за мускулите
Черната ряпа съдържа калий, който оказва помощ за елиминиране на непотребната вода, насъбрана в тялото и облекчава неприятните потрепвания при мускулна изтощеност. Съдържащият се в черната ряпа калций е значим за построяването на костите и зъбите, също така той се усвоява доста по-добре от този в млякото.

Този подценяван зарзават съдържа сяра и магнезий. Докато магнезият оказва помощ за попречване на конвулсии и напрежение, сярата оказва помощ в метаболизма на аминокиселините и протеините.

Най-бързият детокс
Благодарение на дейните си съставки, черната ряпа е добър другар на черния дроб и оказва помощ на тялото да се отърве бързо от токсините. Освен това, има добър резултат върху функционалността на жлъчния мехур, което улеснява храносмилането. Черната ряпа усилва апетита, тъй че тези, които страдат от анорексия, би трябвало да употребяват постоянно черна ряпа. Благодарение на високото наличие на фибри, усъвършенства функционалността на червата, тъй че тези, които страдат от запек, несъмнено би трябвало да я опитат.

Срещу стрес и бодърствуване
Черната ряпа може да облекчи напрежението и да помогне на пациентите, страдащи от бодърствуване.

Предотвратява образуването на камъни в бъбреците
Ако постоянно консумирате черна ряпа, ще предотвратите образуването на пясъчни частици в бъбреците, които се утаяват с времето и предизвикват дискомфорт. Черната ряпа, смесена с мед, е отлична като почистващо средство освен за черния дроб, само че и за бъбреците.

Три предписания с черна ряпа

Сироп от черна ряпа
Той е по-ефективен от всяко лекарство и сироп за кашлица. Обелете черна ряпа, нарежете я на половина и по-късно я нарежете на ситно. Поставете я в купа и по-късно я залейте с огромно количество мед. Оставете да престои 24 часа и по-късно приемайте по лъжичка 3 пъти дневно. Медът доста облекчава кашлицата, само че е и чудесно вещество за деца, които имат проблеми с растежа.

Сок от ряпа
Почистете, нарежете на кубчета и изстискайте сока. Изстискайте сок от моркови, целина и магданоз и го смесете със сока от ряпата. Пийте чаша от това здравословно средство всеки ден. Добър е за тези, които страдат от астма, алергии или болки в корема.

Сурова черна ряпа
Нарежете ряпата на тънки филийки, посолете леко, оставете да престои 10-20 минути, с цел да пусне малко сок. Полейте със зехтин и няколко капки ябълков оцет.

Чудодейна рецепта за кашлица
Рецептата е отлична при болки в гърлото и кашлица. Не пропускайте да я опитате. Сиропът е апетитен и даже децата го обичат.

Необходими съставки:
черна ряпа
захар

Вижте още: Симптоми при нараснала пикочна киселина в тялото

Приготвяне:
Измийте и разрежете ряпата на половина. Нарежете всяка половина на по-дебели кръгчета. Наредете ги на дъното на купа. Поръсете със супена лъжица захар. След известно време ряпата ще пусне сок.

Съхранявайте в ледник. Не устоя дълго.

Можете да го съхранявате до 6 месеца при температура към 0 градуса и задоволителна (приблизително 90-95%) мокрота.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР