Сирийците, които влизат у нас, са предимно мъже на възраст

...
Сирийците, които влизат у нас, са предимно мъже на възраст
Коментари Харесай

Сирийците у нас са икономически мигранти, престояли в Турция...

Сирийците, които влизат у нас, са най-вече мъже на възраст сред 15 и 25 година които дълго са предстояли в Турция. Ситуацията там, неналичието на работа и издръжка ги кара да потеглят към  Западна Европа,   това са към този момент стопански мигранти, не хора, бягащи от война, съобщи пред бТВ журналистът Мадж Алгафари.

Няма хора, които бягат непосредствено от Сирия или Ирак. 95 на 100 от хората идват от Турция. Тръгват мъже, стигат у нас и подава молба за статут, получават го и подава молба за събиране със фамилията. Така то се събира по законен метод и пое- на ниска цена. От тук потеглят за  Германия, допълти той.  

Думите му се удостоверяват от обстоятелството, че от  700 настанени в РПЦ- Харманли множеството са  млади мъже. 15-годишният Омар, арестуван за злополуката в Бургас, при която бяха убити двама служители на реда, също е подал молба за събиране със фамилията, което е в Турция. 

Пристигнали у нас, доста от тези мъже стават  криминален контингент, който се занимава с трафик на хора.  В хасковска област за към 2 седмици най-малко са 3 случаите на хванати групи, трафикирани от сирийци със статут. Във всички случаи колите са с нередовни регистрационни табели, което не е инцидентно. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР