Сирийският президент Башар Асад заяви, че ракетният удар на САЩ,

...
Сирийският президент Башар Асад заяви, че ракетният удар на САЩ,
Коментари Харесай

Асад: Ударите в Сирия засилват решимостта ни

Сирийският президент Башар Асад съобщи, че ракетният удар на Съединени американски щати, Англия и Франция по сирийската територия усилва решимостта на народа му в битката с тероризма .
Това сподели Асад по време на телефонен диалог с президента на Иран Хасан Рохани . Текстът на диалога бе публикуван от канцеларията на президента на Сирия в месинджъра на приложението Telegram, заяви ТАСС.

" Асад акцентира, че тази експанзия ще докара до усилване на решимостта на сирийския народ да продължи борбата с тероризма и отстояването на всяка педя родна земя ", се споделя в известието.

 Съединени американски щати, Франция и Англия удариха Сирия Обновена
Съединени американски щати, Франция и Англия удариха Сирия

Заради химическата офанзива по-рано този месец

" От своя страна президентът Асад съобщи на Рохани, че офанзивата е за осъзнаване на колониалните западни страни, поддържащи тероризма , за това че са изгубили надзор и в това време те усещат, че са изгубили и доверието на своя народ и на света ", осведомят от канцеларията на сирийския президент.

 Европейски Съюз стои зад своите съдружници против потреблението на химично оръжие
Европейски Съюз стои зад своите съдружници против потреблението на химично оръжие

Юнкер: Това беше последният път, в който режимът в Сирия употребява химическо оръжие

Според Асад експанзията е станала откакто терористите не са постигнали задачите на техните страни, които са въвлечени във войната против Сирия.

Припомняме, сред 03:42 и 5:10 часа българско време самолети и кораби на Съединени американски щати, както и Военновъздушни сили на Англия и Франция нанесоха ракетен удар по три обекта в Сирия. Повод за офанзивата е обгазяването от 7 април в сирийския град Дума.

По-късно денем в Сирия трябваше да стартира работата на специалисти от Организацията за възбрана на химическото оръжие за изясняване на случая в град Дума.

 Мария Захарова: Обстреляха Сирия, когато имаше късмет за спокойно бъдеще
Мария Захарова: Обстреляха Сирия, когато имаше късмет за спокойно бъдеще

Говорителят на съветското външно министерство употребява ФБ за позицията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР