Сирийският президент Башар Асад проведе телефонен разговор с руския президент

...
Сирийският президент Башар Асад проведе телефонен разговор с руския президент
Коментари Харесай

Путин благодари на сирийския президент за подкрепата

Сирийският президент Башар Асад организира телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин и изрази мощна поддръжка за „ специфичната интервенция за отбрана на Донбас “. Това заяви пресслужбата на Кремъл, оповестява ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 972
„ Президентът на Сирия изрази мощна поддръжка за специфичната военна интервенция на Русия за отбрана на цивилното население на Донбас, като в същото време осъди дестабилизиращата политика на Съединени американски щати и НАТО, която докара до деградация на ситуацията в Близкия Изток “, се споделя в известието.

Отбелязва се, че Путин благодари на Асад за кардиналната позиция.

Путин и Асад са разискали и тематиката за Сирия. „ По-специално насърчаването на политическия развой във формат Астана, с цел да се подсигурява суверенитет, единение и териториална целокупност на Сирия “.

Президентите са разискали и редица въпроси на двустранното съдействие, най-вече в търговско-икономическата сфера. Те са се съгласили да продължат взаимоотношението и контактите на разнообразни равнища.

Разговорът се е провел по самодейност на сирийската страна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 972  Османи: Търсим разновидности да изтеглим дипломатите на РСМ от Киев Османи: Търсим разновидности да изтеглим дипломатите на РСМ от Киев  Индийският министър председател прикани Путин да приключи насилието в Украйна Индийският министър председател прикани Путин да приключи насилието в Украйна  Пендаровски: Ситуацията в Украйна става все по-сложна, множеството интервенции там се финансират с биткойни Пендаровски: Ситуацията в Украйна става все по-сложна, множеството интервенции там се финансират с биткойни
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР