Сирийският президент Башар Асад пристигна в китайския град Ханджоу, административен

...
Сирийският президент Башар Асад пристигна в китайския град Ханджоу, административен
Коментари Харесай

За първи път от 19 г.: Сирийският президент пристигна в Китай

Сирийският президент Башар Асад дойде в китайския град Ханджоу, административен център на провинция Джъдзян. Кадри от идването на Air China бяха показани от Китайската централна телевизия.

По-рано представителят на китайското външно министерство Хуа Чунин заяви, че Асад ще бъде един от задграничните посетители, с които китайският президент Си Дзинпин ще се срещне на 22 и 23 септември. Очаква се сирийският президент да участва на церемонията по откриването на 19-ите Азиатски игри в Ханджоу.

Китайският вестник Global Times писа, че по време на китайско-сирийската среща на върха се чака разискване на практическото съдействие за присъединяване на Китай във възобновяване на Сирия. Освен това изданието допуска, че по време на срещата Китай, който е работил като медиатор за помиряването на Саудитска Арабия и Иран, може да помогне за установяването на мир в Близкия изток.

За последно Асад посети Китай през 2004 година, с цел да се срещне с китайския президент Ху Цзинтао, който заемаше този пост от 2003 до 2013 година Това беше първото посещаване на сирийски държавен глава в Китай, откогато двете страни откриха дипломатически връзки през 1956 година

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР