Сирийският президент Башар Асад пристигна на фронтовата линия на разполагането

...
Сирийският президент Башар Асад пристигна на фронтовата линия на разполагането
Коментари Харесай

Асад обвинява Ердоган, че иска да открадне сирийска земя и природни богатства

Сирийският президент Башар Асад дойде на фронтовата линия на разполагането на държавни войски в провинция Идлиб , с цел да се срещне с военните, оповестява САНА, представена от ТАСС.

Асад упреква Ердоган, че желае да открадне сирийската земя и естествени благосъстояния . Сирийският водач се намира в село Ал Хабит, където се намира един от гарнизоните на сирийската войска.

" Турският президент открадна нефта и пшеницата на Сирия , а също по този начин в профил фабрики от Алепо. Сега Ердоган желае да открадне част от сирийската земя с естествените й благосъстояния ", разяснява Асад.

President al-Assad meets Syrian Arab Army personnel on frontlines of al-Habit town in Idleb countryside pic.twitter.com/sjeEmE3i5b
— SANAEnglishOfficial (@SANAEnOfficial) October 22, 2019  Тръмп: Компания от Съединени американски щати ще създава нефта на кюрдите
Тръмп: Компания от Съединени американски щати ще създава нефта на кюрдите

Нова визия за кюрдите и Сирия

Междувременно САНА оповестява, че сирийската войска продължава да взима под надзор обитаемоте места в североизточната провинция Хашек в покрайнините на Тел Тамер.

Армията също разпростира позиции по автомагистралата Хашек - Алепо .

Посещението на Асад на фронтовата линия се прави на фона на идната среща на турски и съветски президенти в Сочи във вторник.

Те ще продължат да разискват обстановката в Северна Сирия в подтекста на военната интервенция, извършена там от турската войска. Също по този начин се чака да се разиска обстановката в зоната за деескалация в Идлиб .
 Турция не желае да превзема непозната територия, увери Ердоган и насоли Запада
Турция не желае да превзема непозната територия, увери Ердоган и насоли Запада

По време на тирада на събитието TRT World Forum в Истанбул той упрекна западните сили, които се опълчват на турската атака против кюрдите, че " поддържат тероризма "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР