Сирийският президент Башар Асад прие в Дамаск днес специалния представител

...
Сирийският президент Башар Асад прие в Дамаск днес специалния представител
Коментари Харесай

Башар Асад се срещна със специален представител на Владимир Путин

Сирийският президент Башар Асад одобри в Дамаск през днешния ден специфичния представител на президента на Русия по уреждането на сирийския спор Александър Лаврентиев и разиска с него подготовката за свикването на Конституционната комисия, съобщи организация САНА, представена от ТАСС.

Двете страни се договорили да си взаимодействат "с цел премахване на трудностите по пътя на образуването на този орган ". Решението за свикването на Конституционната комисия бе признато на Конгреса за сирийски народен разговор, състоял се в Сочи в края на януари, напомня Българска телеграфна агенция. Според САНА при днешните договаряния Лаврентиев срещнал сирийския президент с резултатите от състоялата се на 27 октомври 4-странна среща на върха в Истанбул с присъединяване на Русия, Турция, Германия и Франция, както и с напъните, които Москва подхваща взаимно с други районни и интернационалните формати "с цел реализиране на напредък в политическия развой и преустановяване на войната " в Сирия.

Асад дал висока оценка на "големите старания на съветското управление отпред с президента Владимир Путин по обезвреждане на намесата на външни сили в сирийските работи ". Това, съгласно него, "ще разреши на сирийците независимо да решат своето бъдеще в сходство с въжделенията на сирийския народ ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР