Сирийският президент Башар Асад предупреди подкрепяните от САЩ кърдски сили,

...
Сирийският президент Башар Асад предупреди подкрепяните от САЩ кърдски сили,
Коментари Харесай

Асад заплаши подкрепяните от САЩ кюрди с употреба на сила

Сирийският президент Башар Асад предизвести подкрепяните от Съединени американски щати кърдски сили, че няма да се поколебае да употребява мощ, с цел да си върне близо едната трета от страната, която те управляват, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Единственият останал проблем в Сирия е Съюз на демократичните сили “, сподели Асад пред „ Раша тудей “ в излъчено през днешния ден изявление, визирайки кюрдско-арабския алианс Сирийски демократични сили (СДС), който беше острието на Съединени американски щати в борбата против „ Ислямска страна “ в Сирия.

„ Пред нас са два разновидността “, обясни президентът.

„ Първият – в този момент започваме да открехваме вратата за договаряния. Тъй като множеството от тях са сирийци, се допуска, че харесват страната си и не желаят да бъдат марионетки на чужденци “, уточни Асад.

„ Едната алтернатива е да живее един с различен като сирийци. В противоположен случая ще прибегнем… към освобождение на тези региони със мощ “, добави той и изясни: „ Това е наша земя и е наше право и обвързване да я освободим. И американците би трябвало да изоставен, някак си те ще би трябвало да си тръгнат “.

Съюз на демократичните сили и подкрепяните от Русия сирийски държавни сили водят обособени интервенции против джихадистите в Източна Сирия, което сътвори нежна обстановка, която няколко пъти подложи на тест механизмите за отбягване на спор.

Асад също така сподели, че борбата сред сили на Русия и Съединени американски щати в Сирия се разминала на косъм.

„ Бяхме покрай директен спор сред съветските сили и американските “, сподели той. „ За благополучие това бе избегнато, освен заради мъдростта на американското управление, само че и заради мъдростта на съветското управление “, добави президентът.

В отговор на изказванията на Израел, че е обстрелвал в Сирия военни обекти на свария си зложелател Иран, Асад сподели, че в страната му има единствено ирански военни съветници, само че не и ирански войски.

„ Най-важното по тази тематика е, че при нас няма ирански войски. Не можем да ги скрием, а и не бихме се срамували да кажем, че такива има. Ние поканихме руснаците, можехме да поканим и иранците “, сподели той и добави: „ При нас има ирански офицери, които работят със сирийската войска, като ѝ оказват помощ, само че нямаме ирански войски “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР