Сирийският президент Башар ал Асад обяви днес амнистия и намаляване

...
Сирийският президент Башар ал Асад обяви днес амнистия и намаляване
Коментари Харесай

Башар ал Асад обяви амнистия и намаляване на присъдите за всички престъпления, извършени преди 14 септември

Сирийският президент Башар ал Асад разгласи през днешния ден прошка и понижаване на присъдите за всички закононарушения, осъществени преди 14 септември, съобщи Асошиейтед прес.

Подобни амнистии бяха оповестени няколко пъти (последният беше предходната година) след началото на рецесията в Сирия през март 2011 година По силата на оповестената през днешния ден мярка смъртните присъди ще бъдат сменени с пожизнен затвор, а доживотният затвор - с 20-годишни присъди. Затворниците, страдащи от неизлечими заболявания, ще бъдат освободени.

Обещана е прошка на дезертьорите от армията, които се предадат в тримесечен (за намиращите се в Сирия) и в шестмесечен период (за намиращите се в чужбина). Сирийският президент се срещна през днешния ден със специфичния съветски делегат за Сирия Александър Лаврентиев и с съветския заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин.

Башар ал Асад одобри съветските дипломати ден преди срещата в Анкара на водачите на Русия, Турция и Иран, на която централна тематика ще бъде Сирия.

Според сирийската осведомителна организация САНА Лаврентиев е разговарял с Асад за дневния ред на утрешната среща. На нея се чака да бъде разисквана обстановката в сирийската провинция Идлиб. Русия и Иран поддържат Башар ал Асад, а Турция - сирийската съпротива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР