Сирийският комитет по преговорите обяви, че няма да участва в

...
Сирийският комитет по преговорите обяви, че няма да участва в
Коментари Харесай

Сирийският комитет по преговорите обяви, че бойкотира Конгреса в Сочи


Сирийският комитет по договарянията разгласи, че няма да взе участие в идния Конгрес на сирийския народен разговор в Сочи и че възнамерява по този метод да го бойкотира. Съответното известие бе оповестено в формалния "Туитър" акаунт на комитета.

По-късно истинността му бе доказана от формалния представител на комитета Яхия ал-Ариди.

"Да, по този начин е", отговори той на съответното питане от ТАСС.

По данни на организацията изборът е бил изработен в петък след извършеното гласоподаване из редиците на сирийската съпротива. Запознати със обстановката са декларирали пред медията, че срещу присъединяване за дали вота си 26 от общо 36-те члена.

Официалното оповестяване на решението би трябвало да бъде обявено в събота от ръководителя на СКП Насар ал Харири по време на особено свикана конференция в 10:00 ч. локално време (11:00 българско).

Провеждането на Конгреса на сирийския народен разговор в съветския курорт Сочи бе оповестено по време на последната против сред страните-гаранти за прекратяването на огъня в Сирия, състояла се в Астана.

Форумът, плануван за 29-30 януари, ще се концентрира върху изработването на нова сирийска конституция и провеждането на нейна основа на избори под егидата на Организация на обединените нации. Очаква се към 1,500 делегати, представляващи разнообразни политически сили на Сирия, да вземат присъединяване в него. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР