Сирийските власти се готвят да заведат дело срещу Съединените щати

...
Сирийските власти се готвят да заведат дело срещу Съединените щати
Коментари Харесай

Сирия с иск срещу САЩ за грабеж на петрол

Сирийските управляващи се готвят да заведат дело против Съединените щати за плячкосване на петролните запаси на страната, съобщи съветникът на сирийския президент Бусейн Шаабан.
" Властите в Сирийската арабска република изследват разновидности за това какви законови ограничения могат да бъдат подхванати в интернационален проект, с цел да предявят иск против Съединените щати поради това, че те крадат сирийски нефт и нарушават суверенитета на страната ", съобщи Шаабан в изявление за ливанския ефирен канал „ Ал-Маядин ”.
Тя акцентира, че сирийската територия и сирийските петролни залежи ще бъдат освободени от американското и друго наличие, съобщи БГНЕС.
" Ние приготвяме досие, с цел да заведем дело против Вашингтон за обир на сирийски нефт ", съобщи Шаабан.
По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поради турската военна интервенция в североизточна Сирия изтегли множеството от американските войски от този район. Американските военни са с понижен брой на юг и изток, където съгласно Пентагона оказват помощ на локалните кюрдски сили да охраняват нефтените залежи.
Сирийският президент Башар ал Асад съобщи, че Съединени американски щати продават петрол на Турция от сирийските залежи, които управляват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР