Сирийските проправителствени военни милиции в Африн са били бомбардирани от

...
Сирийските проправителствени военни милиции в Африн са били бомбардирани от
Коментари Харесай

Турция удари милициите на Дамаск в Африн

Сирийските проправителствени военни милиции в Африн са били бомбардирани от турските сили, оповестяват публични медии на Дамаск, представени от осведомителните организации.

Части на милициите навлязоха в Африн, в северозападната провинция Алепо, съобщи по-рано през вчерашния ден представител на шиитската милиция на иранската формация „ Хизбула “, съдружник на Дамаск.

Анкара предизвести, че военните й няма да се поколебаят да нанесат удари против сирийските елементи, в случай че влязат в анклава, с цел да поддържат кюрдските милиции, против които Турция стартира атака на 20 януари.

Говорител на кюрдските милиции в Африн сподели, че проправителствените сили са се отзовали на апела им за помощ да отхвърлен турската атака и да защитят сирийската територия.

Междувременно армията на Башар Асад бомбардира два пъти една от главните лечебни заведения в Източна Гута, последният размирен анклав наоколо до Дамаск. Болницата е извадена от строя, съобщи неправителствената Сирийско-американска здравна организация.

Дамаск подлага от няколко дни анклава на натоварен въздушен и артилерийски обстрел и се чака да стартира сухопътна атака. За по-малко от два дни – от неделя до вторник сутринта бяха убити над 100 цивилни, 20 от които са деца.

Ситуацията в Сирия се утежнява стремглаво и в случай че нищо не се промени, вървим към филантропична злополука, съобщи през вчерашния ден френският външен министър Жан-Ив ле Дриан.

В послание към Народното събрание той съобщи, че ситуацията в Сирия изисква „ безспорна неотложност “ и по молба на президента Еманюел Макрон в околните дни ще замине за диалози в Москва и Техеран, които поддържат режима на Башар Асад.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР