Сирийските правителствени сили са си поставили за цел да настъпват

...
Сирийските правителствени сили са си поставили за цел да настъпват
Коментари Харесай

Сирийските правителствени сили напредват в Източна Гута

Сирийските държавни сили са си сложили за цел да настъпват в Източна Гута малко по малко, заяви през днешния ден проправителствен пълководец, представен от Ройтерс, армията е превзела терен от бунтовниците.

В Сирия: Хуманитарна помощ против секс

Химическа офанзива по време на примирието в Сирия

Организация на обединените нации одобри резолюция за 30-дневен мир в Сирия, нова офанзива рани над 50 души

УНИЦЕФ заяви, че сирийското държавно управление може да позволи влизането на автоколона с муниции за 180 000 души да влезе в неделя в град Дума в Източна Гута.

В една от най-кървавите офанзиви във войната, държавните въздушни удари и артилерийски обстрели лишиха живота на стотици души за 12 дни в Източна Гута - зона от обсадени градове и села, което е последният бастион под контрола на бунтовниците.

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Зейд Раад Хусейн съобщи на изключителна среща на Съвета по човешките права на Организация на обединените нации, че в региона евентуално се правят "военни закононарушения и може би закононарушения срещу човечеството ".

"Сирия би трябвало да бъде дадена на интернационалния углавен съд. Опитите да се попречва правораздаването и да се прикрият тези нарушители са ужасни ", сподели той.

Правителствените сили нападат бунтовниците в региона на Марадж в Източна Гута от няколко дни. Сирийският център за наблюдаване на човешките права сподели, че те са завладяли две села в покрайнината, наред със аграрни площи и хълмове.

Говорителят на "Джаиш ал ислам ", една от главните размирен групировки в Източна Гута, сподели през вчерашния ден, че държавните сили са пробвали да им отвлекат вниманието, отваряйки нов фронт в зоната Хазерма, до момента в който са водили борби в прилежащата Хауш ал Дауахра.

Бунтовниците са употребявали артилерия, с цел да поразят два танка. Командирът на военния съюз, който поддържа Асад, сподели, че държавните сили са завладяли няколко села в зоната Марадж.

84 patients are priority for evacuation from Syria's Ghouta: WHO https://t.co/cvJq8xxb0q pic.twitter.com/1LbtNTjXWx
— Reuters Top News (@Reuters) March 2, 2018
По информация на Центъра за наблюдаване на правата на индивида при бомбардировките на държавните сили от 18 февруари в Източна Гута са починали 617 души, а при обстрел на бунтовниците против следените от държавното управление региони на Дамаск са починали 27.

Представители на Организация на обединените нации приканиха съветският проект за прекъсване на огъня да бъде уголемен, с цел да може да бъде доставена филантропична помощ и нуждаещите се от здравна помощ да бъдат изведени.

Дамаск и Москва упрекват бунтовниците, че не разрешават на цивилните да изоставен Източна Гута, те отхвърлят. Руски боен представител сподели, че нощес оттова са били евакуирани две деца.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР