Сирийските правителствени сили напредват в северозападната провинция Идлиб - най-големия

...
Сирийските правителствени сили напредват в северозападната провинция Идлиб - най-големия
Коментари Харесай

Сирийската армия напредва в най-големия бастион на бунтовниците

Сирийските държавни сили напредват в северозападната провинция Идлиб - най-големия бастион на бунтовниците в страната, съобщи " Асошиейтед прес ", като се базира на държавни медии и опозиционни деятели. Днес те превзеха, подпомагани с въздушни удари, 14 села.

В края на октомври сирийските държавни сили и техни съдружници започнаха атака в централната провинция Хама и граничещата с нея на север Идлиб, напомня АП. Оттогава те си върнаха близо 100 села от размирен групировки, в това число свързани с Ал Каида джихадисти.

Офанзивата набра скорост след Коледа, когато сирийските държавни сили получиха подкрепления от други елементи на страната. Тя има две основни цели - завладяване на следената от бунтовници военновъздушна база Абу Зухур и обезопасяване на пътя сред столицата Дамаск и най-многолюдния сирийски град, Алепо.

Двайсет и един души са били убити в провинция Идлиб при интензивни въздушни удари и артилерийски обстрел от през вчерашния ден, заяви Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида - основана във Англия неправителствена мониторингова организация, която разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1258)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР