Сирийските опозиционни сили заявиха, че са готови да се присъединят

...
Сирийските опозиционни сили заявиха, че са готови да се присъединят
Коментари Харесай

Сирийски опозиционни сили се готвят за възможна турска опера...

Сирийските опозиционни сили обявиха, че са подготвени да се причислят към допустима интервенция на Турция против терористични детайли в Северна Сирия, откакто Анкара алармира за атака за справяне с сирийското крило на ПКК, YPG, което съставлява опасност за националната ѝ сигурност и локалните сирийци.

От 2016 година Турция започва три антитерористични интервенции през границата си в Северна Сирия – " Щит на Ефрат " през 2016 година, " Маслинова клонка " през 2018 година и " Извор на мира " през 2019 година Всички тези интервенции имаха за цел да предотвратят образуването на кюрдски " терористичен " кулоар в северна Сирия и да разрешат спокойно презаселване на сирийски бежанци.

Напрежението набъбна, откакто двама турски служители на реда бяха убити преди месец при ракетна офанзива в Северна Сирия, осъществена от YPG. Президентът Реджеп Тайип Ердоган сподели, че офанзивата е била " последната капка ", макар че Анкара не даде никакви индикации за скорошна интервенция.

Източници от опозицията споделиха за организация Ройтерс, че Турция неотдавна е изпратила военни доставки на своите сирийски съдружници като част от подготовката за възможни дейности, а опозиционните бойци са били преразпределени в региони, които се чака да бъдат ориентирани при нова офанзива.

След като се срещна с американския президент Джо Байдън в Рим предишния уикенд, Ердоган сподели: " Когато пристигна времето, несъмнено, че ще бъде осъществена интервенция. Няма връщане обратно от това. "

Усилията за справяне с YPG са усложнени от връзките на YPG с Русия и Съединените щати, които поддържат групировката.

Нито Русия, нито Съединените щати извършиха обещанията си да изтеглят YPG от контрактуваните зони, сподели предходната седмица външният министър Мевлют Чавушоглу.

YPG трябваше да се изтеглят на 30 км. на юг от регионите, следени от Вашингтон и Москва, сподели висшият посланик на Турция.

ПКК е избрана за терористична организация в Съединени американски щати, Турция и Европейския съюз и поддръжката на Вашингтон за нейния сирийски клон е огромно напрежение в двустранните връзки с Анкара.

Съединени американски щати си партнираха най-вече с YPG в Североизточна Сирия в битката против терористичната формация Ислямска страна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР