Сирийските демократични сили нямат никакво отношение към атентата в Истанбул.В

...
Сирийските демократични сили нямат никакво отношение към атентата в Истанбул.В
Коментари Харесай

Кюрдски командир: Ислямска държава е отговорна за атентата в Истанбул

Сирийските демократични сили нямат никакво отношение към атентата в Истанбул.

В това бе безапелационен командирът на формираната най-много от кюрди организация Съюз на демократичните сили, във връзка.

“Ние установихме, че извършителката на терористичния акт Ахлам Албашир, арестувана от турските управляващи, принадлежи към поддръжниците на терористичната формация “Ислямска страна ” (ИД) в Алепо ”, уточни Абди, представен от кюрдската организация Фърат.

По негова информация тримата братя на сирийката, която е била омъжена за войник на ИД, са се сражавали в редиците на терористите и са починали.

“След извършено следствие бе открито, че нападението е осъществено от членове на следени от Анкара сирийски опозиционни групи ”, твърди Абди.
“Това беше провокация, с цел да се сътвори предлог, който да оправдае турската инвазия ”, безапелационен бе той.
На 14 ноември турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че полицията е задържала жена, обвинена, че е сложила чанта с взривно устройство на истанбулския бул. “Истиклял ”.

Оказа се, че тя е сирийска гражданка, Ахлам Албашир, която призна, че е била обучавана от кюрдски бойци от организации, приети от Анкара за терористични.

В понеделник турският министър на националната защита Хулуси Акар съобщи, че по време на интервенцията “Лапа-Меч ” въоръжените сили на републиката са обезвредили повече от 180 кюрдски бойци в Сирия и Ирак.

Ударите бяха ориентирани против позиции на неразрешената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) и лагери на Силите за отбрана на народа, които са гръбнакът на Съюз на демократичните сили, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР