Сирийски блогъри са публикували видеозапис от прочистването на територията на

...
Сирийски блогъри са публикували видеозапис от прочистването на територията на
Коментари Харесай

Сирийски военни превзели позиции на украински терористи от ИД в Дейр ез-Зор

Сирийски блогъри са разгласили видеозапис от прочистването на територията на Дейр ез-Зор от терористи на ИД. Показан е незабавно изоставен команден пункт на джихадистите, описа rusvesna.su. Сирийски бойци изследват завладения обект и с камера записват ситуацията в помещението: няколко револвера, снайперска пушка, автомати, блокиран мобилен телефон, граната... Един от бойците обръща внимание на наченат пакет цигари и списание с кръстословици на съветски език.

След проучване на находките, сирийските бойци забелязали на една от стените на помещението висящ украински байрак: допуска се, че в това помещение живял един от командирите на ИД, владеещ съветски език и димящ цигари, защото не бил ревнив мохамеданин.

БЛИЦ напомня, че при започване на септември по време на интервенцията по разблокиране на град Дейр ез-Зор сирийската войска с поддръжката на съветските Върховен касационен съд са ликвидирали над 200 терористи от ИД, които не са сирийци.

През юни 2017 година Владимир Путин оповести, че на страната на ИД водят война към 4000 души от Оперативно-наблюдателно дело, Русия и Украйна. Мнозина от тях възнамеряват да се върнат в родните страни и да популяризират идеологията на радикалния ислям, по тази причина една от главните задания на съветските военни в Сирия е очистване на тези лица, написа rusvesna.su.

Известно е, че Украйна съставлява „ директен пункт” и полигон за терористите от ИД, които употребяват пропуски в законодателството по отношение на миграцията, което не е въвело лист на неразрешени терористични интервенции.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР