Сирийската противовъздушна отбрана (ПВО) е свалила 46 крилати ракети на

...
Сирийската противовъздушна отбрана (ПВО) е свалила 46 крилати ракети на
Коментари Харесай

Сирийската ПВО е свалила 46 крилати ракети

Сирийската противовъздушна защита (ПВО) е свалила 46 крилати ракети на Съединени американски щати и съдружниците им, изстреляни на 14 април към Дамаск и покрайнините. Това съобщи началникът на Главното оперативно ръководство към Генщаба на Въоръжените сили на Русия Сергей Рудской, представен от ТАСС.

Като се базира на данни от разузнаване, приборите за контролна Противовъздушна отбрана, "работа на място и разпити на очевидци ", генералът сподели, че крилатите ракети на западните съдружници са били изумени от зенитноракетни системи "Панцир ", "Оса ", "Стрела-10 ", "Бук ", "Квадрат " и "С-125 ", прикриващи Дамаск и военните летища Дювали, Думейр, Блей и Меззе.

Руският Генерален щаб е посочил пред публицисти парчета от крилатите ракети, изстреляни към Сирия, по които имало пробойни от "поразяващи детайли " на зенитни управляеми ракети. На изложбата са били показани фрагменти от американските "Томахок " с морско базиране и европейските СКАЛП/ "Сторм шедоу " с въздушно базиране.

По-рано военачалник Рудской, съобщи, че две от ракетите, които не поразили целите си, са доставени в Москва. Руски експерти ги изследват, с цел да бъдат употребявани резултатите при модернизирането на съветски оръжия, сподели генералът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР