Сирийската информационна агенция САНА съобщи, като се позова на военен

...
Сирийската информационна агенция САНА съобщи, като се позова на военен
Коментари Харесай

Руснаците Пак Познаха! Вече Е Ясно, Ето Кой Стои Зад Военните Удари В Сирия! Вижте Видео!

Сирийската осведомителна организация САНА заяви, като се базира на боен източник, че при удара има убити и ранени военнослужещи. По думите му израелски изтребители са изстреляли няколко ракети по военното летище от въздушното пространство на Ливан. Израелски военачалник изрече мнение, че ударът, който не е доказан публично от Израел, е обвързван със известията за потребление на химически оръжия от сирийската войска в Източна Гута.

Бившият командващ на израелските военновъздушни сили Ейтан бен Елияху пък индиректно призна, че офанзивата против военното летище в Хомс е осъществена от Израел.

" Не се колебая, че има връзка сред тази офанзива и потреблението на отровни субстанции в град Дума ", сподели той в изявление за в. " Маарив ", извадки от което бяха показани от телевизия " Ал Маядин ".

Според него Израел се пробва да не допусне централизация на ирански сили в региона.

" Преди два месеца авиобазата Т-4 сред Хомс и Палмира към този момент беше подложена на ракетна офанзива ", подсети той.

На военното летище е ситуиран ирански пункт за ръководство на безпилотни летателни апарати.

" Само Съединени американски щати и Израел са могли да нанесат подобен удар против Сирия ", съобщи генералът.

В същото време президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп осъди химическата офанзива в Сирия и съобщи, че администрацията му ще реагира в идващите 24 до 48 часа, съобщи Франс прес.

" Това е извънредно действие против почтени и не може да бъде толерирано ", сподели Тръмп на съвещание на кабинета и даде обещание " значими решения " до ден-два.

На въпрос за приложимост на военна мощ на Съединени американски щати против Сирия Тръмп съобщи, че никой вид не се изключва. Тръмп съобщи, че беседва с военни командващи и ще реши кой е виновен за офанзивата - Русия, сирийското държавно управление, Иран или и тримата дружно.

Междувременно съветският президент Владимир Путин съобщи в телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел, че е неприемливо да се вършат провокации и спекулации за допустимо потребление на химическо оръжие в Сирия, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Лидерите обмениха отзиви за ситуацията в Сирия, в това число за обвиняванията на редица западни страни към Дамаск за потребление на химическо оръжие. От съветска страна бе обърнато внимание, че е неприемливо да се вършат провокации и спекулации по този въпрос ", се споделя в изказването на съветското президентство.

България осъжда използването на химическо оръжие и следи с паника информациите за поредна химическа офанзива в сирийския град Дума, разгласи по-рано Министерството на външните работи в София.

„ Подобна офанзива против цивилни, в това число деца, е тежко нарушаване на интернационалното филантропично право “, се показва в декларация на Министерство на външните работи. Страната ни приканва за обезпечаване на неотложен филантропичен достъп до жертвите, както и за осъществяване на следствие на място.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР