Сирийската частна авиокомпания Чам Уингс спира полетите си до Минск,

...
Сирийската частна авиокомпания Чам Уингс спира полетите си до Минск,
Коментари Харесай

Сирийската частна авиокомпания Чам Уингс спира полетите си до Минск

Сирийската частна самолетна компания " Чам Уингс " стопира полетите си до Минск, заяви Франс прес. Причината е обстановката на границата сред Полша и Беларус.

Европейският съюз прикани арабски самолетни компании да спрат транспорта на имигранти към Беларус поради позицията си, че управляващите на Александър Лукашенко ги употребяват като оръжие против Запада, като им дават обещание елементарен достъп до леговище в Европа. След като бъдат привлечени с такива обещания, хора от близкия изток биват превозени със аероплан до северноевропейската страна.

" Заради сложната обстановка на границата сред Беларус и Полша и тъй като множеството ни пасажери на полетите до Минск са сирийски жители, взехме решение да прекратим полетите ", пишат от самолетната компания и допълват, че не могат да разграничат мигранти от елементарни пасажери.

Съобщението пристигна часове, откакто полската полиция заяви, че тялото на млад сириец е намерено в гора покрай границата сред Полша и Беларус.

" Причината за гибелта не може да бъде открита на местопроизшествието “, споделиха от полицията, като прибавиха, че група от към 100 мигранти са се пробвали да пресекат границата през нощта в същия регион.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР