Сирийската армия не позволи на патрул на американските сили в

...
Сирийската армия не позволи на патрул на американските сили в
Коментари Харесай

Сирийски военни блокираха пътя на конвой на американските сили в провинция Хасеке

Сирийската войска не разреши на патрул на американските сили в покрайнините на град Тел Тамер, в северозападната провинция Хасеке, да премине през техния контролно-пропускателен пункт, оповестява организация SANA, представена от

Когато американските военни са се доближили до региона на Мазраат Шауиш с бронирани коли, сирийските бойци са блокирали прекосяването им. В същото време те не са заплашвали с оръжие и сигнален огън. В резултат на това американските военни са трансформирали маршрута си на придвижване.

Подобни произшествия се случиха няколко пъти през декември в покрайнините на град Ал-Камишли в североизточната част на провинция Хасеке. Там локални поданици блокираха пътя за взаимни патрули на американските военни и бойци от кюрдските формирования от Демократическите сирийски сили (SDF). Участниците в спонтанните акции стачкуваха против наличието на американски войски в северната част на страната и хвърляха камъни по военни коли. Няма известия за жертви измежду американски военнослужещи и кюрдски бойци.

На 7 декември две мини бяха взривени по пътя на американския патрул. Според организация SANA случаят е станал в село Ярубия покрай Граничен контролно-пропусквателен пункт на границата с Ирак. По колите са нанесени вреди, няма потърпевши.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР