Сирия разглежда решението на президента на САЩ да спре програмата

...
Сирия разглежда решението на президента на САЩ да спре програмата
Коментари Харесай

Дамаск: САЩ правят първи стъпки за решаване на сирийската криза

Сирия преглежда решението на президента на Съединени американски щати да спре програмата на Централно разузнавателно управление на САЩ за помощ на бунтовническите групировки, борещи се за събаряне на президента Башар Асад, като " старт " към прекратяването на 6-годишния боен спор, съобщи пред Ройтерс министърът на националното помиряване в страната Али Хайдар.

Съединени американски щати стопират въоръжаването на сирийската съпротива?

" Всички тези стъпки са началото на решаването на сирийската рецесия ", сподели той в изявление за организацията. Говорейки в по-общ проект за спора, Хайдар уточни, че това, което е действително належащо, е непознатите страни изцяло " да запечатат " границите, през които по време на цялата война свободно прекосяваха оръжия и бойци, което подхранваше кървавия спор.

Асад: Тръмп ще стане натурален съдружник на Сирия, в случай че се бори с тероризма

Според Ройтерс изказването на Хайдар отразява задоволството на сирийското държавно управление от решението на президента Доналд Тръмп, публично оповестено предходната седмица, да приключи програмата на Централно разузнавателно управление на САЩ, стартирана през 2013 година, за екипиране и обучаване на някои бунтовници.

Това решение е следващ удар против сирийската съпротива и подтик за Асад, чиято позиция към този момент наподобява ненакърнима във военно отношение, отбелязва Ройтерс.

Лавров: Недопустимо е Съединени американски щати да разделят терористите на неприятни и положителни

Според Хайдар обаче това е по-скоро самопризнание за неуспех от страна на Съединени американски щати, в сравнение с същинска промяна на политическия курс. " Всички американски опити да въоръжават и образоват групировките, наричани от тях " умерена съпротива ", се провалиха ", означи той.

В постоянния си пост в Туитър Тръмп назова финансовата помощ на Централно разузнавателно управление на САЩ за бунтовниците против Асад " рискова, неефикасна и прахосническа ".
The Amazon Washington Post fabricated the facts on my ending massive, dangerous, and wasteful payments to Syrian rebels fighting Assad.....
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 25, 2017 По тематиката Съединени американски щати стопират въоръжаването на сирийската съпротива?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР