Сирия подаде жалба в ООН срещу израелските въздушни удари, предаде

...
Сирия подаде жалба в ООН срещу израелските въздушни удари, предаде
Коментари Харесай

Сирия подаде жалба в ООН срещу израелските удари

Сирия подаде тъжба в Организация на обединените нации против израелските въздушни удари, съобщи АП. Според Дамаск, последните дейности на Тел Авив са експанзия, която в допълнение усложнява рецесията в страната.

Сирийските управляващи настояват, че южно от Дамаск е бил ударен регион наоколо до военна база.

Израел не удостоверява за последните офанзиви.

Също по този начин в документа са наранени офанзивите на водената от Съединени американски щати коалиция против позиции на групировката " Ислямска страна ", при които починаха цивилни.

Припомняме, че в обществените мрежи се появиха фрагменти, които са запечатали дейностите на сирийските противовъздушни комплекси по време на нанесения ракетен удар покрай сирийската столица Дамаск.

Очевидци са снимали на видео момента на изстрелването на една от противовъздушните ракети, а също по този начин, както се допуска, моментът на прихващането на вражеска ракета в небето над Дамаск. При това на фрагментите ясно се чуват гърмежи, а в небето могат да бъдат видени светкавици.

По-рано източник от сирийските служби за сигурност съобщи, че южно от Дамаск противовъздушната защита на страната е свалила израелски боен аероплан и четири ракети. По-късно източникът признал, че информацията е погрешна.

По-късно въоръжените сили на Израел също опровергаха това изказване, обявявайки го за подправена вест.

Представители на Израел по-рано признаха, че през последните две години 200 пъти са правили бомбардировки против обекти на Иран в Сирия и оповестиха решимостта си да продължат дейностите си, макар укрепването на противовъздушната защита на Сирия с съветски зенитно-ракетни комплекси С-300. Тяхната доставка беше отговор на трагичния случай с съветския разследващ аероплан Ил-20 край крайбрежията на Сирия, виновността за рухването на който Москва хвърли върху Израел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР