Сирия обмисля откриването на свои дипломатически мисии в самопровъзгласилите се

...
Сирия обмисля откриването на свои дипломатически мисии в самопровъзгласилите се
Коментари Харесай

Сирия обмисля да разкрие свои посолства в ДНР и ЛНР

Сирия обмисля откриването на свои дипломатически задачи в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република. Това заяви за ТАСС сирийският дипломат в Русия Рияд Хадад.

Въпросът излиза на напред във времето, откакто на 29 юни, като сирийското външно министерство разгласи, че ще бъдат открити контакти с републиките за координиране на параметрите на връзките, в това число дипломатическите.

Хадад уточни, че Дамаск е изразил подготвеност да построява и укрепва връзките с републиките от Донбас на основата на взаимното почитание и общите ползи.
 Сирия признава сепаратистките Донецка и Луганска републики
Сирия признава сепаратистките Донецка и Луганска републики

Песков съобщи, че Русия ще приветства признаването

Разглеждаме на практика стъпки за откриване на посолства и замяна на дипломатически задачи, както и съгласуване на дейностите въз основа на ползите на страните, означи той.

Сирийският дипломат напомни, че президентът на страната му Башар Асад е изразил подготвеност да признае Донецката национална република още на 21 декември 2021 година, когато съветска парламентарна делегация, включваща делегати от ДНР, посети Дамаск.

" Беше решено да се изградят връзки с ДНР въз основа на обстоятелството, че украинската рецесия е проблем, основан от западните страни, водени от Съединените щати, в опит да разделят народите и да подкопаят националната сигурност на Русия. Противодействие на политиката на Запада е общ интерес за всички народи, които се опълчват на неговата надмощие. И е належащо да се употребяват всички вероятни средства, с цел да се противодейства на тази надмощие ", акцентира Хадад.
 Украйна къса дипломатическите връзки със Сирия
Украйна къса дипломатическите връзки със Сирия

След като Дамаск призна независимостта на ДНР и ЛНР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР