Сирия нанася десетки удари в Южните Голански възвишения, терористичната група

...
Сирия нанася десетки удари в Южните Голански възвишения, терористичната група
Коментари Харесай

Сирия нанася десетки удари по южните Голански възвишения

Сирия нанася десетки удари в Южните Голански възвишения, терористичната група " ДАЕШ ", рано сутринта, е взривила кола бомба в град Хайт, оповестява " Ерусалим пост ", представен от " Спутник ".

През последните 24 часа сирийските въоръжени сили започнаха атака против " ДАЕШ " в южните елементи на Голан в Сирия, включваща селата и градовете Тасил, Саида, Сахюн и Шабрак. Битката се вижда както от туристи, по този начин и от локалните поданици в Тел Саки, вулканичен рид в югоизточната част на Голанските възвишения.

На 16 юли сирийската войска заяви за залавянето на стратегически рид покрай Голанските възвишения, като интервенцията цели да почисти оставащите джобове на опозиция, която сложи и израелските сили в очакване.

Дамаск по-рано реализира съглашение с бойци, които не поддържат " ДАЕШ ", за евакуацията им в северозападна Сирия.

" Ройтерс " оповестява, че сирийската войска и нейните съдружници са постигнали прогрес в югозападната част на страната, която я доближава до границата с окупираните от Израел Голански възвишения.

Армията, подкрепена от съветска въздушна акция, нахлува в покрайнините на провинция Кунийтра. Офанзивата възвръща сирийския държавен надзор над югозападната стратегическа територия на границите с Йордания и Израел.

Споразумение, контрактувано от съветски офицери с бунтовници в региона на Кунийтра предходната седмица, разрешава безвредно прекосяване, а на други, които спрат да се опълчват на държавното ръководство и решат да останат, се оферират съветски гаранции против навлизане на армията в техните обитаеми места.

Споразумението разрешава връщането на сирийските армейски бригади, които са съществували преди спора от 2011 година, до мястото, където са били ситуирани наоколо до деморализирана зона през 1974 година с Израел на границата с Голан. /News.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР