Сирия може да се разпадне още тази година. Това пише

...
Сирия може да се разпадне още тази година. Това пише
Коментари Харесай

САЩ и Русия може да започнат глобален конфликт в Сирия

Сирия може да се разпадне още тази година. Това написа в съветският вестник „ Независимая газета “.

Подчертава се, че съветската войска и нейните съдружници не са способни да обезпечат териториалната целокупност на Сирия, където към момента има заплаха от революция. Вече има опасения от задаващ се нов спор.

От едната страна в него ще са сирийските държавни сили, Русия, Иран и частично Турция. Срещу тях ще се изправи обединението от араби и кюрди, подкрепяни от Съединени американски щати.

Съединени американски щати и Русия се борят за газовите залежи, само че най-много за укрепването на близкоизточния район на военни дейности. Той обгръща още Арабския полуостров и други райони. В същото време Сирия се явява основен кулоар за пренос на горива до Европа.

Смята се, че Съединени американски щати са подготвили финанси за основаване на различна власт в районите на сепаратистите и подсилване на военни групи. Вашингтон няма желание да предава на президента Башар Асад териториите, които са под контрола на умерената съпротива.

Според военният специалист Едуард Радюков спорът може да прерасне в световен, противопоставящ военните машини на Съединени американски щати и Русия. Смята се, че сега американската страна подсигурява териториите на бунтовническите мощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР