Сирия може да се разпадне още тази година, пише руският

...
Сирия може да се разпадне още тази година, пише руският
Коментари Харесай

Мрачна прогноза! Сирия може да се разпадне още тази година

Сирия може да се разпадне още тази година, написа съветският вестник „ Независимая газета “. Руската федерация и съдружниците й не са в положение да обезпечат териториалната целокупност на Сирия, където, както и преди не е изключена огромна революция. Нейните участници ще бъдат режима на Башар Асад, поддържащата го Русия, Иран и частично Турция. От другата страна ще бъдат опозиционните групировки на араби и кюрди, подкрепяни и направлявани от Съединени американски щати и ръководената от тях коалиция, написа " Фокус ".

Москва и Вашингтон не просто се борят за преодоляване на нефтените и газови залежи. Главната задача е да се укрепят в близкоизточната сцена на военните дейности, която се простира надалеч отвън територията на Сирия и обгръща Междуречието (На реките Тигър и Ефрат), Арабския полуостров и други региони, богати на подземни въглеводороди. Сирия се явява основен директен кулоар по пътя на горивата до Европа.

Вашингтон е възнамерявал обилни разноски по поддръжка на териториите, следени от сепаратистите за основаване освен на различни органи на властта, само че и на крупни военни формирования. Съединени американски щати няма желание да предава тези територии под контрола на Башар Асад и продължава да влага запаси и средства в поддръжка на по този начин наречената „ умерена съпротива “. Тези средства се употребяват както за битката с „ Ислямска страна “, по този начин и за обезпечаване на вътрешната сигурност.

По мнение на специалистът полковник Едуард Родюков – член-кореспондент на Академията по военни науки, „ на Дамаск и Москва не им остава различен избор, с изключение на да продължат битката против арабско-кюрдските формирования, подкрепяни от Съединени американски щати. Има обаче огромна заплаха тази война да се трансформира в световна, където действително да се сблъскат военните машини на Русия и Съединени американски щати “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР